Ореолите на F1 болидите

След разкриването на дизайна за ореолите в спорта, организаторите получават много критики, поради нестандартния и различен от традиционното външен вид. Повечето фенове го намират за грозно.

Преобладаващото мнение относно промяната в правилата за болидите е негативно, но ние не разбираме защо хората реагират по този начин.

Идеята на решението за ореолите е да предпази живота на нашите герои – по този начин може да се ограничат значително пострадалите при удари в главата на пистата. Когато става въпрос за безопасност, защо външният вид изобщо подлежи на обсъждане?

Дори да сте максимално запалени по изгледа на болидите, през последните години сме свидетели на далеч по-грозни промени, създадени с цел подобряване на аеродинамиката. Защо тогава нямаше скандали? Със сигурност ще се намери начин тези предпазни мерки да се интегрират по един по-красив начин.

Друг аргумент против прилагането на ореолите е това, че зрителите няма да могат да виждат пилотите. Да, това е така, но е интересно как ги виждаме през последните десетилетия през каските, покриващи целите им глави. Може би и при прилагането на това правило е имало недоволни, просто тогава не е имало социални мрежи, в които хората да могат да се оплакват.

Катастрофата, отнела живота на Жул Бианки, би трябвало да ни напомни, че това е един опасен спорт и трябва да се обърне особено внимание на осигуряването на максимална защита на пилотите. Да, може да не е най-красивото нещо, което може да се сложи на един болид, но това не би трябвало да има значение в случая.