Основателят на Brabus почина

Загубихме човека, отговорен за създаването на някои от най-бруталните Mercedes-и, видяли бял свят.

Освен основател, Бодо Бушман беше и изпълнителен директор на Brabus до самия край. За съжаление, на 26. април, 62-годишният мъж почина след кратко боледуване.

През 1977г, Бодо превърнал страстта си към автомобили в бизнес, който успешно подобрявал модели на Mercedes, издигайки автомобилния тунинг на ново ниво.

Всеки автомобилен фен знае за работата на Brabus – превръщането на нормални автомобили в произведения на изкуството е идеята, в която Бодо е вложил живота си. Нека не забравяме Brabus 900 Rocket, който е красива комбинация от лукс, убийствен външен вид и стряскащите 900к.с., способни да задвижат автомобила с 370км/ч.

Мотото на Бодо е: „Никога не работи за парите, а вместо това за страстта.“ Този начин на мислене определено си личи в безупречно свършената работа, която събира погледите по улицата.

Синът на Бодо, Константин Бушман ще продължи делото на баща си. Досега е бил отговорен за маркетинга и продажбите, но сега ще заеме главната позиция в компанията.

Любопитно е да се каже, че Бодо се възхищавал на България и е идвал тук няколко пъти. Дори е приел български студент на стаж, след спечелен дизайнерски конкурс в ТУ София.

Почивай в мир, Бодо!

Brabus 900 Rocket:

a_48459
brabus-rocket-900-desert-gold-edition-0007
brabus-rocket-900-06
BRABUS-Rocket-900-Desert-Gold-Edition