Откриха нов шоурум на италианските марки мотори

Moto2
Moto6
Moto3
Moto1
moto7
Moto4
moto8
Moto5

Отвори врати специализираният шоурум Motoplex на вносителя Италия Моторс в София, който е ексклузивен вносител на мотоциклетните марки на Piaggio Group за страната. На едно място са събрани култовите мотоциклетни марки Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Derbi и Gilera. Съоръжението предлага пълната моделна гама на шестте марки, оригинални аксесоари, резервни части, гаранционен и извънгаранционен сервиз, финансови решения, информативна обстановка и типично италианско настроение.

В своята 136-годишна история Piaggio Group е бил и продължава да бъде инициатор, иноватор и главно действащо лице в неспирната борба на човечеството с трафика и градската мобилност. Главно действащо лице, както чрез моделната си гама, която помага на милиони борещи се с трафика по цялото кълбо, така и чрез редица иновативни проекти, целящи да комбинират технологичните постижения на човечеството с една нова визия, създавайки високо технологични решения за градовете на бъдещето.

През април 1946 г. един нов, функционален и иновативен метод на придвижване и респективно свобода от градските ограничения е представен пред италианската публика. През 71-годишната си история и след 19 милиона продадени бройки в цяла Европа, Vespa успява да обедини хора от отдалечени и различни култури чрез една страст. Първата истинска глобална марка за мобилност, Vespa е главен герой в живота на милиони и се превръща в част от тяхното ежедневие, далеч отвъд нуждите им за придвижване.

През декември 2004 г. Aprilia става част от Piaggio Group. Aprilia започва производство на мотоциклети в края на 60-те. В своята история се радва на 294 победи, като с това число държи рекорда за най-много победи от европейски производител в Гранд При състезания по мотоциклетизъм. Към това трябва да бъдат прибавени и впечатляващите 54 световни титли.

Moto Guzzi се присъединява към Piaggio Group заедно с Aprilia през 2004 г. В края на 2009 г. Piaggio Group обявява значителна инвестиционна програма, която включва не само разработването на бъдещи продуктови гами на Moto Guzzi, но и производственото съоръжение в Mandello del Lario, където се извършва цялостно преструктуриране по посока създаването на възможно най-функционалното и ефективно производство на марката.

От своето основаване в края на 19 век до днес, Piaggio Group се превръща в синоним на свобода и ежедневие лишено от пречките, характеризиращи конвенционалните методи за транспорт. Piaggio се фокусира върху високо технологичните разработки, но ги предлага с елегантен и отличителен стил, като основна цел на компанията е нейните решения да са максимално подбудени от реалните и ежедневни проблеми, които среща един гражданин през двадесет и първи век.

Италия Моторс е част от София Франс Ауто Груп.