Павел Лефтеров втори в 24 часа на Портимао

Българският пилот Павел Лефтеров стана втори в третия кръг от 24-часовите серии за издръжливост в Портимао, Португалия. Варненецът бе поканен за участие от германския отбор Leipert Motorsport, с които вече си сътрудничи в два кръга от едномарковия шампионат Lamborghini Super Trofeo. Заедно с Габриеле Пиана и Разван Умбрареску  (съотборници в RN Vision STS) и Джон-Луис Джаспър (съотборник в Leipert Motorsport), Лефтеров застана на решетката с Lamborghini Hurican Super Trofeo Evo с още 35 автомобила, за да премери своето майсторство и издръжливост в трудното 24-часово състезание.

Ако за един турист времето в Портимао през уикенда можеше да се нарече прекрасно, за отборите и пилотите топлото време не беше особено предимство. Наложи се смяна на първоначалната стратегия на отбора за стинтове от по 2 часа на всеки пилот на 50 минути, поради трудните за издържане 90 градуса в автомобила.

Състезанието започна Павел Лефтеров, който стартира от втора позиция в клас SPX. Известно време автомобилът  бе лидер в класа. До падането на нощта стинтовете на пилотите бяха от около 60 минути. След като температурите паднаха, се увеличиха на около 1,40 часа. Нощта премина с едно спиране на състезанието за зареждане на гориво на пистата, смени на пилотите и кратки почивки за малко сън и събиране на сили. На сутринта автомобилът беше на втора позиция, която задържа до финала на състезанието.

Така всички от екипа на Leipert Motorsport, макар и изморени и недоспали, успяха да се поздравят с големия успех, а пилотите да се качат на подиума с второ място в клас SPX на 24-часовото състезание.

Следващият старт на Павел Лефтеров е на любимата му писта Спа-Франкошан на 21 и 22 юли в Европейските серии GT4.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*