Плановете на Lamborghini за бъдещето

Ще видим хибридни Aventador и Huracan, след което и напълно електрическа суперкола през 2026г.

Изпълнителният директор на компанията потвърди плановете за бъдещето на Aventador и Huracan, съответно през 2020г. и 2022г. И двете суперколи ще бъдат задвижвани от плъг-ин хибридни системи.

Това може и да не радва до такава степен феновете, но пък хибридната система означава повече мощ. Все пак, Маурицио Реджани ни успокоява: „Докато аз съм технически директор на Lamborghini, нашите спортни коли няма да имат турбо компресор, защото нашият приоритет е да вкараме емоция в шофирането.“

В последствие, той сподели, че досегашните V10 и V12 двигатели ще си останат под капаците на колите, но ще има и малко помощ от електрически мотор, за да може компанията да няма проблем с правилата за вредни емисии.

„Големият проблем в случая не е звукът, а масата. Да, хибридна система би притихнала типичния мощен рев, но това е само докато двигателят не влезе в обороти – тогава става страшно.“

4 години не са нищо в автомобилния свят, така че предполагаме, че двата плъг-ин хибрида са вече в разработка. Ето защо Доменикали започна да говори и за напълно електрическия проект.

„Не мисля, че технологията за напълно електрическо Lamborghini ще е завършена преди 2026г.“ Става въпрос за Terzo Millenio (на снимката).

Тук вече говорим за около 15 години напред в бъдещето, когато целевата група на компанията ще се стои от сегашните тинейджъри. „Искам да се допитам до младите хора и да видя нещата през техните очи, по този начин ще можем да насочим Lamborghini в правилната посока.“, добави Доменикали.