Повече мощност за хибридното BMW 7-Series

Компанията BMW продължава с усилените тестове на обновената версия на седана си 7-Series. След като на няколко пъти се появяваше информация за стандартните модификация на модела, сега идва ред и на неговата хибридна версия. По информация на BMWblog, тя ще получи увеличена мощност.

С фейслифта на 7-Series ще излезе новата модификация 745e, която ще заеме мястото на сегашните 740e и 740Le. Силовият агрегат на BMW 745e включва бензинов 2,0-литров турбомотор B48B20 (същият, който се предлага и на 740e), електрически двигател, 8-степенна автоматична скоростна кутия и комплект батерии. Мощността на системата ще достигне 390 к.с., докато при актуалното 740e тя развива 322 к.с.

Увеличението на мощността е постигнато благодарение на използването на нови електромотор и батерии от BMW i3 и i3S, които имат по-голяма плътност от тези, поставяни на сегашното 740e (същите са и при хибридно X5 xDrive40e). Новите акумулатори позволяват по-голям пробег с едно зареждане и намаляват разхода на гориво (все още не е ясно с колко). Сегашното BMW 740e минава 40 км с едно зареждане, а колко ще е пробегът на 745е предстои да бъде обявено официално.

Освен нов силов агрегат, BMW 745e ще може да се зарежда без кабел от специална зарядна станция – такава технология използва хибридно 5-Series. Луксозният седан също така ще получи и последна версия на цифровия панел Live Cockpit, която се предлага за купето 8 Series и концептуалното Z4.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*