Поглед към Ford Mustang

Колата, която превръща мечтите ни за коли-мускули в реалност.

На пръв поглед:

Знаем какво си мислите: защо пък да се интересувам от американски мускул, внесен от някой съмнителен вносител? Правилният отговор е, че не би трябвало да ви интересува. Но ето за какво става въпрос, вече може да отидете до най-близкия автосалон на Ford и да си поръчате ваш собствен Mustang. Звучи добре, нали? Освен 5-литровия V8, сега вече може да си поръчате и 2.3-литровия Ecoboost двигател с турбо компресор.

Засега сме карали само 8-цилиндровата версия на колата, но предполагаме, че Ecoboost двигателят ще стане по-популярен в Европа. Все пак е значително по-ефикасен и практичен. Ако това изобщо може да се каже за Mustang. Все пак си заслужава да кажем някои числа за V8: 440 к.с., 542 нм и 0-100 за 4.4 секунди.

Може би наистина е една голяма и непохватна кола, но не мислете, че е напълно неконтролируем. Новото задно окачване подобрява качеството и стабилността на управлението, което превръща Mustang-а в отлична кола за дълги пътувания.

Как е отвътре?

Може и да изглежда огромен на външен вид, но не е точно така отвътре. Багажникът е приличен, но да се поберат нормални възрастни хора на задната седалка е трудна задача. Особено ако желаете Recaro седалките, които са прекрасни.

Притежаване

Интересно е да видим как Ford ще представят Mustang-а като нещо, което европеец би си купил. Тази кола все пак крещи Америка. Няма спор, че постоянно е жаден и се оглежда за бензиностанции и това е проблем, имайки се предвид, че шофирането в Европа е коренно различно от това в щатите. Това може да предизвика някои затруднения.

Нашата присъда:

„Mustang-ът пристига. Той е голям, мощен и излъчва самочувствие, но може би е твърде много за някои“

fordmustang_fastback-yellow_03
fordmustang_fastback-yellow_20
fordmustang2015_31
fordmustang_fastback-yellow_15