Последното LaFerrari ще бъде продадено на търг

Ferrari ще произведе още един, последният екземпляр от суперхибрида LaFerrari. Финалната бройка ще е откритата версия Aperta. Информацията е на аукционната къща RM Sotheby’s, която ще продаде автомобила на търг.

През 2016 година LaFerrari с №500 – версия купе, също отиде на търг за благотворителност, като цената му стигна 7 милиона долара, а парите бяха дарени за пострадалите от земетресението в централна Италия миналото лято.

И последният LaFerrari Aperta ще е за благотворителност, като това ще е автомобил №210 сред кабриолетите. Търгът е на 9 септември, когато ще бъде представен и последният LaFerrari, чието оцветяване ще бъде посветено на 70-годишния юбилей на Ferrari. Според прогнозата на RM Sotheby’s цената на този екземпляр може да достигне между 3 и 4 милиона евро.

Хибридният суперавтомобил разполага със същата система за задвижване като купето – 6,3-литров V12 бензинов двигател, електромотор, блок литиево-йонни батерии и 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя. Максималната му скорост е 350 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч – 3 секунди.