Представяме всички поколения на Audi RS4, коя бихте избрали?

Бързите комбита на Audi винаги са били готини. Сега искаме да изберете едно от тях.

След излизането на новото Audi RS4 е време да го съберем с предците му за сравнение.

Идеята на тази линия е да създаде бързи, но удобни и практични коли. И винаги са успявали да постигнат тази цел, оставяйки ни без коментар.

И така, на снимката са наредени всички поколения на RS4, включително „първото“, което дори не се наричало RS4, а RS2 Avant, което Audi са разработили с помощта на Porsche (помогнали са им за колелата и спирачките).

Този автомобил излязъл през 1992-ра година и включвал 2,2-литров двигател с турбо компресор и 5 цилиндъра. Резултатът бил 314 к.с. Постигало времето от 0-100 км/ч за 5,4 секунди и максимална скорост от 262 км/ч, което е било наистина впечатляващо за 1992-ра. Дори по днешните стандарти автомобилът е сравнително бърз. Освен това изглежда прекрасно.

След това, през 1999, излезе първата RS4-ка, която носи тази значка. С помощта на Cosworth, които са помогнали на 2,7-литровия twin-turbo V6 да произведе 380 к.с., позволявайки на времето от 0-100 да спадне на 4,9 секунди. Търсенето се оказва толкова голямо, че Audi е трябвало да удвоят производството.

Третата кола от семейството е започнала да се продава през 2005-та и точно тя променя играта с новия масивен 4,2-литров V8. Произвеждащ близо 422 к.с. И шум. С Quattro, успява да вдигне от 0-100 за 4,8 секунди, и е била наистина удобна.

Промените при следващия наследник на значката не са значителни, има същия двигател, но повече мощ: 450 к.с.

Новата RS4-ка заменя огромния V8 за 2,9-литров V6 с турбо компресор, но все пак изкарва същите 450 к.с. Вече не прилича толкова много на бърза ежедневна кола, ами по-скоро на устройство за телепортация. Наистина е добро.

И така, сега искаме да чуем вашето мнение по темата, кое от тези Audi-та ви допада най-много?