Предстои финала на Red Bull Карт Файт 2017

Кулминацията на състезанията е в едно с рождения ден на картинг писта Лаута в събота

 

Red Bull Карт Файт България 2017 е картинг надпревара за всички любители на този спорт, които имат смелостта и крилата да натиснат педала на газта и да покажат пилотските си възможности на пистата.

 

Платформата, която дава крила на непрофесионални картинг пилоти обиколи 4 града през септември и привлече общо 374 участници в индивидуалните кръгове. Кулминацията е на 30-ти септември от 17:00 ч на откритата картинг писта Лаута в Пловдив.

 

Шампионатът се провежда с подкрепата и на първата в света социална мрежа за картинг любители FaceRacer.com.

 

Финалистите са 12 плюс 4 резерви, като всеки град излъчи по една резерва освен тримата в топ класацията. Регионалните квалификации във Варна, Стара Загора, София и Пловдив приключиха, а сред финалистите тях фигурира и представител на нежния пол – Калина Георгиева от Варна, която зае третото място на подиума. Последният регионален кръг се проведе в неделя 24.09 на най-модерната закрита картинг писта у нас – София Картинг Ринг. На първо място се класира бразилецът Марсео Сартори – който защити честта на своя идол Аертон Сена.

 

Програмата е наистина грандиозна, благодарение на големия празник на пистата-домакин и 15-тия й рожден ден. След церемонията по награждаване, продължаваме с брейкденс танцьори, стънт и дрифт шоу, и много други изненади. Водещият Део, в акомпанимента на саксофониста Кирил Македонски ще тушират изобилния адреналин на картинг писта Лаута с интригуващ сценарий и музикални импровизации.