Промени в управлението на McLaren Racing

McLaren Racing споделиха, че ще протече пълно реструктуриране на организация, отговорна за представянето на отбора във F1.

Главният изпълнителен директор, Зак Браун, прие оставката на състезателния директор, Ерик Булие. Също така и обяви въвеждането на опростена организационна система.

Главният оперативен мениджър, Саймън Робъртс, ще отговаря за продукцията, инженерния аспект и логистиката. Андреа Стела  отговаря за представянето и ще се занимава с действията на пистата. Жил де Феран поема поста на спортен директор.

Тези мерки се взимат с цел подобряване на структурата на отбора и завръщането на болидите на McLaren към предните позиции.

Зак Браун се изказа по темата: „Представянето на MCL33 тази година не покри очакванията ни, както и тези на лоялните ни фенове. Проблемът не е в стотиците работници, които се стараят да допринесат за победата, а в самата система.“

„Бих искал да се възползвам от тази възможност и да благодаря на Ерик от името на целия екип за положените усилия и помощта, която е оказал на McLaren Racing.”

„Гордея се с това, че съм работил с такъв прекрасен отбор през последните 4 години, но дори аз виждам, че е време да се оттегля. Пожелавам на всички в McLaren най-доброто за останалата част от сезона и бъдещето“, сподели Ерик Булие.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*