Промяната в навигационната система на Tesla доближава колите ни до самоуправление

Напредналата навигация на Tesla скоро ще влезе в употреба и може би е необходима стъпка към напълно самостоятелното управление на автомобилите.

Навигацията на Tesla получава доста лоши отзиви в последно време – много хора се оплакват от неудобните и странни маршрути, които технологията им предлага, затова повечето предпочитат просто да използват Google Maps системата.

Това се дължи отчасти на липсата на чести подобрения на системата. Tesla са създали платформа, която да могат да подобряват от разстояние и по този начин да изчистват проблеми, които потребителите са открили. Проблемът обаче е, че тези подобрения не са достатъчно чести, за да се справят с променящата се пътна мрежа, както и със софтуерните проблеми.

Илон Мъск обяви чрез Twitter, че нова навигация се разработва в момента и е напълно променена, както и че ще бъде „на светлинни години по-напред от сегашната система“- каза Мъск.

Повечето хора, запознати със софтуера на Tesla, твърдят, че тази коренна промяна в навигацията е необходима за Autopilot 2.5. Може да мине много време преди да видим пълна самостоятелност на автомобилите, но това със сигурност е стъпка в правилната посока.