Първият пикап на Mercedes блести по време на Tourist Auto Show Варна

Силвър Стар Ритейл Варна ще участва цели 4 бранда на Tourist Auto Show Варна – Mercedes-Benz, Mitsubishi, Jeep и Fuso. За пръв път на изложение у нас ще бъде представен пикапът на Mercedes – Х-класа. Освен него на щанда ще бъдат разположени още GLE, GLC, вановете V-класа и Vito, по-големият Sprinter Kasten и шаси Fuso.
Шоуто във Варна ще се проведе от 26 до 29 април – на паркинга пред магазин „Метро”. Моделите на изложението ще бъдат предоставяни за тестово шофиране и се предлагат със специални големи отстъпки от ценовите листи по време на шоуто.
Mercedes Х-класа демонстрира здравина и надеждност във всяко отношение. Автомобилът превозва над 1000 кг товар и тегли ремарке с тегло до 3500 кг. Това изисква стабилна и устойчива носеща конструкция. Ако превключите от задно задвижване на задвижване на всички колела 4MATIC и активирате режима на ниско предавателно число, редуктора за ниски предавки и предлагания като опция блокируем диференциал на задната ос, вие безпроблемно ще се справите и с по-трудни терени. Щедрият пътен просвет от 202 мм (предлага се и вариант до 222 мм) помага да се преодоляват неравности на терена. Ако обичате предизвикателствата, в зависимост от повърхността на терена, X-класа може да преодолее наклони до приблизително 100 % и да се управлява стабилно при наклони до 49.8°. Благодарение на тези възможности на автомобила, офроуд шофирането е още по-приятно. За по-лесни терени и по-трудни пътни условия може да се активира вторият режим на задвижване на всички колела с високо предавателно число.

GLE SUV има осветление, което мисли заедно с вас. Предлаганата като опция интелигентна система за осветяване се адаптира автоматично според осветеността и конкретната ситуация при шофиране по междуселищни пътища, магистрали и в градски условия.
За удоволствието от шофирането допринасят шестте различни режима на управление на автомобила – от комфортен до динамичен, които могат да бъдат избрани с предлагания като опция контролер DYNAMIC SELECT, разположен върху централната конзола.
Предлаганата като опция адаптивна система за почистване на челното стъкло осигурява максимално добра видимост във всеки един момент. Тя регулира количеството миеща течност според външната температура, скоростта на автомобила и ситуацията по време на шофиране.
Моделът се предлага и в хибриден вариант GLE 500 PLUG-IN HYBRID. Хибридният режим на задвижване осигурява отлична динамика и стабилност в завоите. В режим на чисто електрическо задвижване (E-MODE) е възможен пробег до 30 км при нулеви емисии.

GLC има опция за въздушно окачване AIR BODY CONTROL, което регулира окачването и демпферната система на всяко отделно колело в зависимост от условията на шофиране, с което се осигурява максимален комфорт на возене. Моделът се предлага с 9-степенната автоматична трансмисия с изключително бързо и плавно превключване на предавките. 9G-TRONIC също така помага да се намали разходът на гориво.
В комбинация с предлагания като опция пакет “ON & OFFROAD”, DYNAMIC SELECT може да бъде предварително конфигуриран с пет допълнителни режима на шофиране, за още по-добро офроуд представяне на автомобила.

V-класата на Mercedes-Benz демонстрира по перфектен начин новите дизайнерски изразни средства на компанията. Но привлекателността на този модел се дължи не само на експресивния външен дизайн – интериорът на V-класа също впечатлява със своите висококачествени материали. Динамично управление и ефективност от най-високо ниво: Трите 4-цилиндрови дизелови двигатели се отличават с висок въртящ момент, изключителни работни характеристики, нисък разход на гориво и комфортно возене като при лек автомобил.
Моделът има изключителна гъвкавост при всекидневно използване: в 6-, 7- или 8-местните варианти на V-класа. Това се постига чрез гъвкаво конфигуриране на седалките и практично оборудване и функции, напр. предлаганата като опция задна врата EASY-PACK с електрическо задвижване. Иновативни системи за асистенция и безопасност: Интелигентно координираните системи за асистенция и безопасност на V-класа улесняват максимално шофьора във всякакви ситуации на пътя – благодарение на тези системи ние пътуваме безпроблемно и без напрежение.

Специално за туристическия бизнес, на щанда на Mercedes ще бъдат изложени товарната версия на вана Vito, по-големият Sprinter Kasten и шаси Fuso.

На щанда на компанията ще бъде изложен и Mitsubishi Eclipse Cross – новото SUV-купе на японския производител. Моделът застава редом до ASX и Outlander, но повежда компанията в една съвсем нова посока, базирайки се на пет основни продуктови стълба – дизайн, японско майстoрство, динамика при шофиране, интелигентно създадена компактна конструкция и иновативна функционалност.