Първото Ferrari F50 се продава на търг

Американският дилър на ексклузивни автомобили Autosport Designs изложа за продажба първия ексземпляр от суперколата Ferrari F50. Автомобилът с номер на шасито „99999” е използван предимно за тестови прототип,  а през 1995 г. е изложен като експонат на автосалоните в Женева и Токио. Пробегът на колата е 2253 км.

Машината е произведена през 1994 г., като оттогава се използва за тестове на полигона на Ferrrai във Фиорано. След това суперколата преминава изпитания по обществени пътища край Маранело, където е щаб-квартирата на италианския производител. Този екземпляр е и на повечето официални снимки на модела от това време.

През 1997 г. колата е напълно възстановена и продадена на първия си частен собственик – белгийския колекционер и автомобилен състезател Жак Сватерс. По-късно автомобилът сменя още 3 собственици и накрая се оказва в САЩ.

Заедно с машината купувачът ще поучи пълен комплект документи, потвърждаващи историята на това Ferrari F50, а също така и фирмени аксесоари и сертификат Ferrari Classiche. Колата е напълно обслужена през тази година, като са заменени всички охлаждащи течности и са поставени нови гуми и акумулатор.

Моделът Ferrari F50 се задвижва от 4,7-литров V12, чиято мощност е 520 к.с. и 471 Нм въртящ момент. Моторът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*