Рикиардо си купува Aston Martin Valkyrie

И иска да направи голяма обиколка на САЩ.

Освен че е един от най-добрите пилоти във Formula 1, той също така е един от най-любимите. Сега разбираме, че иска да похарчи над 5.5 млн лева за свой собствен Aston Martin Valkyrie. Имаме възможност да разговаряме с него точно преди британското Гран При.

TopGear: E, чухме, че ще си купуваш Valkyrie?…

Даниел Рикиардо: Ами направил съм депозит, нека се надяваме, че ще получа колата, все пак не всеки има възможност да я има, дори да разполага с парите. В моя случай дори не става въпрос за AMR Pro версията, а и и в миналото също съм бил в контакт с Aston, което ми дава предимство. Когато получих новината, че са ми запазили място във фабриката се зарадвах.

В момента нямам други поръчани автомобили, но този Valkyrie не е точно приятел на бюджета ми. Дори все още не знам точната цена, която ще ми обявят.

TG: Интересуваш ли се от по-обикновени коли?

Д.Р.: Да, имам Ford Raptor в САЩ, който наистина харесвам. Учудващо е как някои модерни автомобили се доближават толкова много до състезателните коли. Свикнал съм на сериозни ускорения по пистата, но все пак се усеща скоростта на по-бързите модели на пътните коли. Аз обаче повече бих оценил по-старите коли, с ръчна скоростна кутия. Всички вибрации и ретро усещането са ми слабост.

TG: Понякога изглеждаш сякаш се наслаждаваш на живота на пилот на F1 повече от другите пилоти. Така ли е?

Д.Р.: Мисля, че да. Разбира се, професията има своите възходи и падения, на мен също ми е втръсвало от този спорт, но в крайна сметка винаги успявам да намеря щастие в това, което правя.

TG: Да работиш като пилот на F1 включва непрестанно пътуване. Това допада ли ти?

Д.Р.: Ами всъщност програмата е много объркана. Този сезон пътуваме от Сингапур към Русия, после Япония и така нататък. Смятам, че ако ни даваха по малко повече време бихме имали възможността да се запознаем с местностите, които посещаваме.

Винаги съм искал да направя обиколка на щатите с приятели. Да посетим дестинации като Гранд Каньон, Дайтона 500, но също така и малки градове, където да гледаме как някой свири на банджо пред 10 човека. Искам да изпълня тези свои мечти след като приключа със състезанията.

TG: Състезаваш се с двама от най-успешните пилоти в спорта…

Д.Р.: Ако говорите за Себ, вече го победих… (засмива се)

TG: Виждаш ли нещо различно между себе си, Себастиан Фетел или Хамилтън?

Д.Р.: Вярвам, че мога да постигна резултати като техните, но това изисква много работа и изобщо не е толкова лесно за изпълнение, колкото за казване. Е, никога не съм стигал до нивото, където имам шанс да спечеля шампионата в Абу Даби например, но вярвам, че имам нужните качества да стига до там някой ден.

TG: Koга разбра, че може да влезеш в категорията на най-добрите?

Д.Р.: Малко преди да започна да се състезавам в F1, започнах да вярвам, че мога да се справя с това, което се очаква от пилотите на следващото ниво.

Спомням си как гледах състезанието в Мелбърн през 2010г., когато бях резервен пилот за RedBull. Беше голям спектакъл и всички говореха за постижението на Себ, но тогава разбрах, че съм готов. Просто чаках своя шанс.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*