Родна фирма дава електроколи на UBER в в Румъния

Българската компания за електромобилност „Елдрайв“ става партньор на UBER в проекта UBER Green в Румъния. Колите в него са изцяло електрически. Българската компания е избрана като партньор за доставката на електромобилите и вече се е заела с изграждане на инфраструктура от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния. Първите 20 електромобила за новата услуга вече са оперативни, като „Елдрайв“ ги предоставя на шофьорите в UBER.

„Това партньорство е от основно значение за регионалното присъствие на Елдрайв“, коментира Мартин Заимов, управител на румънския офис на компанията. „Започваме с 20 електромобила, но се надяваме бройката им да достигне няколко стотин коли в много кратки срокове. Освен автопарка от електромобили ще изградим и мрежа от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния, която адекватно да обезпечи придвижването с електромобил.“ допълни още той.

„Елдрайв“ вече е в напреднал етап на изграждането на мрежа от зарядни станции с национално покритие в България. В края на миналата година компанията подписа стратегическо споразумение с Shell България за изграждане на бързозарядни станции на 16 обекта от търговската мрежа на Shell. Това партньорство направи „Елдрайв“ най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в страната и единственият оператор с национално покритие. В мрежата на компанията има над 100 точки за зареждане в страната, а първата зарядна станция на „Елдрайв“ в Румъния вече е факт.

Компанията предоставя и първата в България car sharing услуга с електромобили – SPARK. Компанията притежава най-големия автопарк от електромобили в страната – над 100 автомобила. Плановете на дружеството са до края на 2018 г. автопарка да достигне над 200 автомобила и да бъдат изградени над 300 точки за зареждане на електромобили в България и региона.