Роналдо предизвика стачка във Fiat

Трансферът на португалския нападател Кристиано Роналдо от „Реал” (Мадрид) в „Ювентус” е на път да предизвика стачка в заводите на Fiat в Италия. Работниците от предприятието в Мелфи излизат на протест, тъй като смятат, че платените за футболиста 105 млн. евро е трябвало да бъдат използвани за други цели.

Компаниите Fiat и Ferrari са част от холдинга Exor, който се контролира от фамилията Аниели. Тя притежава и футболния клуб „Ювентус”, който трябва да плати трансферната сума за португалската мегазвезда. Представители на профсъюза Unione Sindacale di Base обаче са против харченето на такива пари във време, в което италианският производител изпитва сериозни финансови проблеми.

Служителите на Fiat припомнят, че компанията непрекъснато отлага пускането на нови модели, като шефовете се оправдават именно с липсата на средства. Те са категорични, че парите трябва да бъдат инвестирани именно в производството и разработката на нови автомобили, както и за увеличаване на заплатите на работниците.

Самото предприятие в Мелфи е едно от най-модерните в света, след като концернът FCA вложи над 1 млрд. евро в него. Сега в завода работят над 8000 души, които са заети с производството на два модела – Fiat 500X и Jeep Renegade.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*