Хамилтън: колата за 2017 г. бе най-трудната за разбиране досега

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Люис Хамилтън успя да спечели 9 състезания с Mercedes W08, взимайки четвъртата титла в кариерата си, но борбата с противника му Себастиан Фетел беше оспорвана, защото Mercedes постоянно имаха проблеми с това да изкарат максимума от болида.

„Тази кола бе най-трудната за каране. Някои от затрудненията, които имаме  от години ги осъзнаваме чак сега. По-широката нова кола засилва тези проблеми, като според мен най-големият проблем са гумите и тяхното поведение, коментира Хамилтън, 2008-ма година също беше трудна, а 2009-та – ужасна. Сега имаме превъзходна кола, но е трудно да бъде карана на пълния си потенциал“.

Апетитът на колата за задни гуми я прави трудна за управление, а Хамилтън каза, че пилотите често са на ръба на възможностите си, за да извлекат възможно най-много от завоя.

„Тази година всички говорят, че имаме най-добрата кола и със сигурност тя е великолепна, но има някои основни проблеми, които се боря да преодолея.“

Хамилтън смята, че това, което го различава от останалите е, че „може да изстиска толкова, колкото никой друг не може“ от колата си.

„Това, че разбирам колата наистина ми позволи да се възползвам от потенциала на болида.“