Сега можете да купите McLaren P1 GTR и да го карате по улиците

McLaren са произвели само 375 бройки от най-високия си клас автомобил – P1. P1 GTR е дори по-рядък, от него има само 40 бройки, което го превръща в чудовището от Лох Нес на автомобилния свят, все пак е създаден за пистата и рядко може да бъде видян. Конкретно този P1 GTR обаче, е първият произведен от модела и е преправен, така че да спазва нормите за пътен автомобил в Европейския съюз.

Точно така, може да паркирате хибридната хиперкола на паркинга пред магазина. Този автомобил не се среща често по пътищата не само защото има наистина малко бройки, преправени за обществените пътища, но също така и заради желанието на собствениците да я запазят. Както при всички коли от тази категория, всеки изминат километър се отразява на цената. Ето защо, този P1 GTR е само на 1448км.

Пред нас е една от най-мощните коли, които могат да се карат по обществените пътища със своите 986к.с. и ускорение от 0-100 км/ч за 2.4 сек.

Нека не забравяме, че цената на базов P1 може да надхвърли 3,4 млн. лв, което означава, че преправения за пътна употреба GTR няма да бъде особено евтин.

road-legal-mclaren-p1-gtr
road-legal-mclaren-p1-gtr (4)
road-legal-mclaren-p1-gtr (1) – Копие
road-legal-mclaren-p1-gtr (3)
road-legal-mclaren-p1-gtr (2)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*