Семейството на Стийв Маккуин съди Ferrari

Семейството на починалия актьор твърди, че италианската компания е използвала името на Стийв с цел реклама, без разрешение.

Още през 2016г., Ferrari отпразнува 70-годишнината си с колекция специални версии на моделите си. Една от колите се казвала „The McQueen”- Ferrari California T. Оказва се обаче, че компанията не е имала правото да изпозлва името на известния актьор. Синът на Стийв, Чадуик Маккуин, започна съдебен процес, искайки по 2 млн долара (близо 3.4 млн лв) за всяко нарушение на закона за търговската марка. В жалбата пише, че Ferrari са употребили името на звездата в социалните мрежи, в сайта и в една брошура. След като семейството се оплака, Ferrari смени името на „The Actor“.

През 2011г., Чадуик е направил обиколка на фабриката и обсъждал с команията създаването на кола, която да почете паметта на Маккуин, но са се разбрали, че семейството ще бъде пряко замесено в проекта и той ще се нуждае от категоричното одобрение на роднините.

Семейството било „шокирано, когато разбрало, че Ferrari използва името на Стийв през 2017г. с цел продажби, без никакво искане на съгласие от страна на семейството му.“

За да оправдаят финансовите си искания, семейство Маккуин напомни за автомобили, чиято цена се е покачила значително, поради асоциация със Стийв. Става въпрос за Porsche 917K от 1970г., участвало във филма „Льо Ман“ и продадено за почти 24 млн. лв, както и Ferrari 275 GTB/4, някога притежавано от Маккуин, продадено за близо 17 млн лв.

Все още няма отговор от Ferrari в съда.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*