Серес приема последния кръг на писта

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Кръгът на писта “Диамо” с рекорден брой заявки

 

В седмицата на състезанието, в офиса на СК „Диамо“ са пристигнали точно 46 на брой заявени участници. Надпреварата е 7-ми последен кръг от шампионата на България по Затворен маршрут и ще се проведе този уикенд на 18 и 19 ноември на пистата в Серес. В традициите на благоевградския клуб, винаги е заложено и международно присъствие. Три дни преди приключване на крайния срок за подаването им, организаторите са получили 16 заявки на чуждестранни пилоти от Гърция и Македония.

Най-многобройната група е тази в серия Туринг (до 2000 куб.см.), в която присъстват 17 пилота. След това се нареждат серия Спорт и Макси със съответно 11, и 8. Въпреки че шампионските титли в сериите Макси и Туринг се решиха предсрочно в предния кръг, то сега именно тези пилоти ще вземат участие Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) и Иван Влъчков (Honda Civic) от отбора на КА-2 Рейсинг Тийм Пловдив. Битка в същите класове ще има за второ и трето място. В Серия Спорт все още няма изявен шампион, но пък за това имената на Ерменко Ерменков (Citoren Saxo, АСК Джордан Рейсинг Тийм) и Искрен Веселинов (Honda Civic, АСК Хоби кар) ще приповдигнат интереса на зрителите. В надпреварата ще присъства и Купа „Лада“, която е извън програмата на Писта „Диамо“, но пък тя достигна точно 10 участника.

До този момент, домакините от Благоевград са единствените, които организират надпревара от шампионата по Затворен маршрут извън пределите на България. По данни, Писта „Серес“ е най-голямото съоръжение в пределите на Балканския полуостров и е сертифицирана за провеждане на състезания от кръга на сериите във Формула 3.

„Имайки предвид, че Серес е далеч за по-голямата част от отборите, смело мога да кажа, че списъкът със заявени участници е добър. А и като добавим в това число, че шампионските титли в две от сериите станаха ясни преди нашия кръг, наистина в клуба сме доволни от броя на пилотите. До момента писта „Диамо“ в център на събитията писта „Серес“ не е достигнал такъв голям интерес, все пак имаме 16 състезатели от Гърция и Македония. Надявам се на интересна битка при всички пилоти. От страна на организация издърпахме програмата в събота и неделя по-рано от предвиденото, поради съображения с метеорологичните условия.“, сподели рейс-директорът на писта „Диамо“ Славчо Кордев.