Сладкият Fiat 500 Spiaggina

Може би не сте запознати със специалния Fiat 500, който дебютира през лятото на 1958г. Той бе наречен Fiat 500 Jolly, още известен като Spiaggina. Сега, 60 години по-късно, италианската компания празнува този юбилей чрез представянето на ново Spiaggina. В създаването на модела са включени усилията на Garage Italia и Pininfarina. Идеята е да се направи кабрио с две седалки, за да се подчертае връзката с оригиналния модел.

Типичните за колите от 60-те цветове, седалки и детайли създават наистина приятно впечатление. Водоустойчивият интериор и хромираните части допринасят за ретро атмосферата, заедно със специфичните джанти.

Въпреки че Garage Italia твърди, че колата ще е уникална и няма да влиза в производство, ние знаем, че всички екстри и промени по Spiaggina ще бъдат налични за купувачите.

Ако този специален модел е твърде много за вас, но все пак искате подобен автомобил, Fiat ще произвежда по-нормален Spiaggina ’58, от който ще бъдат произведени точно 1958 бройки, като напомняне за годината на създаването на оригиналното Spiaggina. В него вече има мек подвижен покрив.

spiaggina-by-garage-italia (1)
spiaggina-by-garage-italia (4) - Copy
spiaggina-by-garage-italia
spiaggina-by-garage-italia (4) - Copy
spiaggina-by-garage-italia (3)
spiaggina-by-garage-italia (2)
spiaggina-by-garage-italia (5) - Copy

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*