Следващият Ford Focus RS ще има 400 к.с. и хибридна система

Очаква се новият RS да стигне до пазара през 2020г. Ще използва същия 2.3-литров двигател с 4 цилиндра и турбо компресор, само че ще бълва повече конски сили и ще е свързан към електрически мотор.

Производството на сегашния модел Focus RS приключва на 6-ти април, но изглежда сякаш няма да чакаме твърде много за продължението на модела.

Както вече споменахме, очакваме тунинг на същия двигател с цел увеличаване на мощността. Голямата промяна обаче е в 48-волтовата електрическата система с вграден генератор. С други думи, хечбекът може да разполага с повече от 400 к.с. и 576 нм въртящ момент. По всяка вероятност, единствената трансмисия ще бъде автоматична с двоен съединител.

Освен допълнителната мощ, хибридната система може да има и други плюсове. Според някои източници, инженерите на Ford може да измислят нова технология, която да осигурява мощ, дори и при превключване на скоростите, така че ускорението да е гладко без забавяния.

Ако слуховете са верни, Focus RS много ще си прилича с Mercedes-Benz A45. Немският хечбек ще използва чисто нов 2-литров двигател с турбо и над 400 к.с. Системата за 4х4 ще използва някои технологии от E63 S, за да позволи и режим със задно предаване.

Ford Focus RS Heritage Edition:

ford-focus-rs-heritage-edition
ford-focus-rs-heritage-edition (1)