Стратиева стартира в рали Барум

Състезанието е кръг от европейския рали шампионат.
Носителката на европейска купа по рали Екатерина Стратиева стартира в рали Барум под номер 90 с навигатор Георги Аврамов. Първото участие на българката в чешкото рали е през 2008 г, Обслужващия и отбор е Бако Рейтинг от Унгария. В рали Барум ще стартират над 140 участника от 22 нации. Стратиева и Аврамов ще са единствените представители на България.  Двукратна та ни европейска шампионка в категория жени ще трябва да мери сили с още 7 участнички от нежния пол. Иначе в надпреварата при автомобилите с предно предаване са заявени над 80 състезатели. В това издание на Екатерина Стратиева ще е изключително трудно да се бори за първото място заради здравословното и състояние през последната година. Автомобилът й е Citroen C2.
„Много ми е трудно, но преследвайки моята мечта и подкрепата на Георги реших да събера сили и да стартираме там. Слаба съм, не съм карала от много време, трудна ми е концентрацията и главата ми мисли малко по бавно, рефлексите са поизчезнали…..колежките ми постоянно са на старт и са с топ автомобили…..но това няма да ме спре да дам всичко от себе си и да изживеем максимално емоцията от това Велико състезание. За мен Барум е най техничното и специфично състезание. Изисква постоянно специална концентрация поради многото превали, сгънати участъци и неравната настилка. Организацията е на много високо ниво а публиката е невероятна“, коментира Стратиева. .

 

Тази година много голяма част от трасето е напълно ново въпреки, че етапите носят старите имена. Те са общо 15. Плановете на екипажът Стратиева/Аврамов са след рали Барум да участват в рали Сливен. Последното участие на двукратната европейска рали шампионка в тази надпревара е през 2012 година.