Чой спечели кръга в Долна Митрополия

Martin Choy_Team
Martin Choy 2018
Martin Choy_Race

Няма време за празнуване – утре Мартин пътува за Германия

 

Първият  топъл уикенд тази година е вече в историята, а с него отмина и 5-ият кръг на BMU Европейски шампионат по мотоциклетизъм на писта и третият кръг на Европейския шампионат по СуперМото.

 

Състезанието, което се проведе на писта „Долна Митрополия“, беше наблюдавано от близо 20 000 зрители. Повечето от тях се надяваха да станат свидетели на оспорвана битка в клас Супербайк 1000 между фаворита Мартин Чой (ЕКО BMW рейсинг тийм, BMW) и неговия основен опонент и сънародник Ангел Караньотов (O.D. рейсинг, Дукати). Такава битка наистина имаше, но само на старта, когато Караньотов успя да дръпне и да застане на чело на колоната. Радостта му, обаче, не трая дълго, защото още в средата на първата обиколка Мартин го задмина и остана пръв до края на състезанието. Финалният резултат беше достатъчно красноречив – 13 секунди преднина и безапелационна победа за СуперЧой77.

 

Въпреки лошото състояние на пистата, моторът на Мартин се държа отлично през цялото време и шампионът не срещна никакви технически затруднения. Времето също беше благосклонно към състезателите и ги пощади със суха писта. Класата на Мартин си пролича още по време на предварителните квалификации, когато той записа най-бърза обиколка за 1:32.570 минути.

 

Следващата негова изява е този уикенд, лишавайки го от всякакъв шанс за почивка. Предстоящият старт е един от най-трудните и важни за сезона, защото става дума за последния кръг от Световния шампионат по издръжливост – „8 часа на Ошерслебен“. Мартин ще потегли към Германия още утре, за да може да присъства на свободните тренировки и да се адаптира към пистата. В предходния кръг от Световното по издръжливост, Мартин и отборът му успяха да запишат 7-мо място в клас Супершок. Тогава той дори изкара два извънредни стинта, за да компенсира липсата на своя контузен съотборник Мирослав Попов.

 

„Както винаги, с отбора ми сме много щастливи от победата на родна земя. Състезанието в Долна Митрополия премина като по учебник. Най-важното е, че нямаше контузии и технически спънки. Стискаме палци късметът да остане с нас и по време на 8-те часа на Ошерслебен. Пътуваме във вторник, така че няма много време за празнуване“, сподели Мартин.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*