Тестовата писта на TopGear ще бъде разрушена

Планът е да се построят 1800 къщи на площта.

TopGear ще трябва да си намери нов дом, защото Dunsfold Aerodrome – мястото където се намират пистата и студиото на шоуто ще бъдат разрушени, защото мястото е необходимо за къщи. След години обмисляне, държавният секретар на Англия взе решението на 29-ти март.

„Това е едно добро решение. Реконструирането на зоната ще позволи на всички прослойки от населението да си намерят домове в зона, където преди това не са могли да си позволят да живеят. Също така, този ход ще отвори и много работни места, ще подобри инфраструктурата“, каза изпълнителният директор на Dunsfold Park, Джим МкАлистър при приемането на проекта.

Планирането е започнало още от 2015г. Ще бъдат построени 540 домове, които ще бъдат достъпни и за млади семейства. Dunsford Business Park също ще се разшири. В момента се състои от над 100 бизнеса с над 900 служители общо.

Оказва се, че е имало притеснения относно пренаселване на района. Особено от гледна точка на пътищата, но въпреки това решението е взето.

TopGear се намира на тази писта от 2002г. и още не се знае къде ще се премести шоуто. Най-бързата кола в производство, карала по тази писта е McLaren 675LT със своето време от 1:13.7, но този рекорд е унищожен от Renault R24 болид на Formula 1 oт 2004г. и нейното постижение от 59сек.