Товарната гама на Piaggio навлиза масирано у нас

DSC_0964
IMGP0732
DSC_0949
IMGP0725
IMGP0731
DSC_0972
IMGP0714
IMG_1521139705565
DSC_0989

Гамата на Piaggio Commercial Vehicles бе представена по време на събитие в централата на София Франс Ауто. Флагманът на марката Piaggio Porter, Piaggio Ape, специално трансформиран като мобилна сладкарница, и туристическият пътешественик Piaggio Ape Callesino, показаха отлично съчетание на професионална и търговска мобилност. Piaggio Porter бе на разположение за тест по време на събитието.

Проектиран от дизайнера на Vespa (Corradino D’Ascanio), очарователният триколесен Piaggio Ape („пчела“ на италиански) се произвежда без прекъсване от 1948 година до момента. Ape е символ на италианския лайфстайл, подходящ за професионална и лична употреба, с неподправения си стил и функционалност. От транспортиране на стоки по тесните селски пътища до стръмните, пренаселени градски улици, Ape предоставя несравнима компактност, пъргавина, икономичност и здравина. Широката гама различни варианти предлага решения за всяко възможно професионално приложение, както мобилен бизнес, градинарство и селско стопанство, така и комунални услуги. Аpe е отличителен автомобил за придвижване със стил, превърнал се в своеобразна икона на италианската култура и италианския начин на живот.

Трансформиран Piaggio APE Food Tricycle бе демонстриран по време на събитието. Реализирана от фирма Трансформа, триколката е оборудвана с хладилна витрина +3°С + 15°С с остъклена секция 630 л., затворена секция 150 л., генератор (в зависимост от електрическа мощност) с допълнителен резервоар, специализирано кухненско оборудване и други. Подходящ за храни, напитки, кафе, сладолед, Ape за минути се превръща в своеобразен мобилен ресторант.

Чрез версията си Calessino Piaggio Ape предлага решение за транспорт на хора. Постигащ перфектния баланс между италианската традиция и модерното, Calessino е истинска мобилна медия. С отличителен стил и силна индивидуалност, Piaggio Ape Calessino е точният избор за туристически и хотелски комплекси, транспортни услуги в паркове, спортни центрове за всички, които искат да покажат бизнеса си по забележим начин.

Piaggio Porter, флагманът на четириколесната гама на Piaggio Commercial Vehicles, също бе представен по време на събитието. С най-добрия в категорията си радиус на завой (3.7м), той разполага с оптимално съотношение между размери и товарен обем – товарен автомобил, маневрен като лека кола. Отличава се с компактен размер, невероятна маневреност и максимален товарен капацитет от 1120 кг във версия Maxxi. Piaggio Porter се предлага във вариант като шаси кабина, товарна платформа, самосвал, ван и остъклен ван. Задвижва се от четирицилиндров бензинов двигател, като има опция за LPG и Метан. Piaggio Porter намира приложение в областта на доставките, паркова поддръжка и озеленяване, строителство, сметоизвозване и много други. Възможни са и редица трансформации с допълнително оборудване като снегорин, кран, мобилен ресторант и т.н.