Този млад инженер следва стъпките на Брус Макларън

McLaren кани ученици от Нова Зеландия, вдъхновени от големия пробив на Брус, в Уокинг.

Сбъдната мечта, нали? Момчето идва от университета в Аукланд, Нова Зеландия и лети близо 20 000 км, за да работи за един от най-интересните автомобилни производители в момента.

Това е работа на международната програма за стаж на Макларън.

Цялата система е вдъхновена от Брус Макларън, който чрез стипендия е ускорил автомобилната си кариера и в крайна сметка е довела до създаването на компанията, която в момента произвежда невероятни суперколи, като новата Senna, например.

Стажът на McLaren обаче, не е фокусиран към пилоти, а инженери. Томас Еванс е вторият ученик, идващ от университета в Аукланд, подбран от производителя на суперколи в Уокинг, за да поработи за няколко месеца в Съри.

Еванс всъщност е роден в Англия, но е отраснал в Уангапараоа, близо до горните брегове на северния остров на Нова Зеландия. Много, много далеч от Уокинг. И през повечето време, много, много по-топло.

Това обаче не спира въодушевлението му. „Автмобилното инженерство е бранш, в който се влиза много трудно“, твърди младият талант,“затова тази възможност да работя при McLaren е невероятна и определено не е нещо, което някога съм смятал за възможно. Нямам търпение да отида при хората там и да се захващам за работа!“

Всеки би се вълнувал при такава възможност, нали?