Три нови двигателя за следващия Cadillac Еscalade

Компанията Cadillac планира да пусна на пазара новото поколение на всъдехода Escalade през 2020 г. Както съобщава изданието Cadillac Society, автомобилът ще получи съществени промени във външния вид, като ще вземе някои черти от концептуалния модела Escala.

Следваща генерация на всъдехода ще бъде предлагана с 3 различно от досега двигателя. Първият от тях е новия 4,2.-литров бензинов V8, който сега се поставя на модела CT6 V-Sport. Неговата мощност е 550 к.с., като при Escalade ще работи в комбинация с 10-степенна автоматична скоростна кутия.

Вторият мотор за модела е досегашният 6,2-литров V8, който развива 420 к.с. и беше единственият в гамата на третото поколение. Агрегатът ще бъде сериозно модернизиран, като вероятно това ще доведе и до промени в мощността му. От тази година двигателят вече се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия, която замени предишния автомат с 6 предавки.

За новия Esdalade ще се предлага и хибриден силов агрегат, който ще се поставя и на седана CT6. Засега от компанията не разкриват подробности за него, като те ще станат известни при премиерата на модела. Не е изключено тя да се състои по време на автосалона в Детройт през януари, но по-вероятно е това да стане на изложението в Ню Йорк през април догодина.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*