Фелипе Маса ще се състезава във Formula E

Бившата звезда на Ferrari и Williams се завръща в автомобилния спорт.

Той се завърна отново! Фелипе Маса обяви, че ще се състезава за Venturi Formula E в петия сезон на шампионата, който започва по-късно тази година.

Вълнуващо е да го видим отново зад волана в състезание, което набира все по-голяма популярност и зрелище. Следващият сезон ще ни предостави по-диви болиди с по-големи батерии и по-добро представяне.

Вълнуващо е да видим пилота, който беше на косъм от това да стане световен шампион на Formula 1, отново зад волана. Той  ще „играе ключова роля в стратегията на Venturi.”

Маса е подписал 3-годишен договор с отбора си и ще започне с тестовете и тренировките още този месец в своя VFE 05. Очевидно няма търпение да атакува пистата отново.

Той сподели: „От няколко години съм искрен относно интереса ми към този иновативен спорт, развиващ се ударно. Особено много ми допадат формата на състезанието, пистите по градските улици и контактът с феновете.“

„Ще направя всичко по силите си да допринеса за развитието на проекта и да съм сред първите,“ добави Фелипе.

Президентът на Venturi Automobiles, Гилдо Пастор, се изказа: „15-годишният опит на Фелипе Маса във F1 определено ще ни помогне. Според мен, скромният му характер ще бъде от полза за по-бързото му разбиране и развитие в този нов формат на състезание.“