Феновете карат Volkswagen да направи нов дом на колела

На 24 август в Дюселдоф ще се състои премиерата на „мобилния интелектуален дом на колела” Volkswagen Camper Van. Машината е разработен от подразделението на компанията за товарни автомобили и повтаря до голяма степен кемпера от миналата година Volkswagen California XXL Concept (на снимките), който е построен на базата Volkswagen Crafter.

Голям принос за направата на новия автомобил имат феновете на марката. Повече от 30 години Volkswagen произвежда подобни кемпери, от които са продадени над 100 000 бройки по цял свят. Целият натрупан опит немците вложиха в концептуалния модел Volkswagen California XXL, който събра множество положителни отзиви, най-вече благодарение на факта, че повечето функции могат да се управляват и от стандартен таблет.

Именно огромният интерес към модела кара германският производител да започне производството на автомобила. Благодарение на високия си покрив, кемперът е оборудван с 3 кревата, като на борда му се побират велосипеди, дъски за сърф и други големи предмети. Всички кресла могат да се въртят на 180 градуса, а машината разполага и с пълноценна кухня с всички необходими електроуреди. Има и малък резервоар за вода, който да покрива най-спешните нужди на пътуващите.

Тъй като машината ще се използва не само за пътувания по шосе, но и да отдих сред природата, тя разполага и със система за задвижване на четирите колела, която да се справя с по-тежък терен. Задвижването е поверено на 2,0-литров турбодизел, развиващ мощност от 177 к.с. и 410 Нм въртящ момент. Двигателят се съчетава с роботизирана скоростна кутия.

Във Volkswagen очакват основите пазари на Camper Van да бъдат Западна Европа и САЩ, където кемперите се радват на стабилен интерес от страна на купувачите. Серийното производство ще започне в края на годината, а цената трябва да се разбере по време на премиерата в Дюселдорф през август.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*