Фернандо Алонсо се стреми към победата на Льо Ман с Toyota.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Тройната победа на Алонсо наближава с помощта на лидерите в ендуранс състезанията.

Фернандо Алонсо ще участва в Льо Ман 24 часа тази година. Това е наистина важно, защото евентуалното първо място ще му донесе легендарната тройна победа – Льо Ман, Инди 500 и Гран При Монако.

Toyota LMP1 определено е най-добрата възможност за пилота, имайки се предвид, че японският производител е лидер в тази категория в момента.

„Алонсо ще участва във всички състезания, които не пречат на кариерата му във F1”, казва Toyota. Шампионатът навлиза в супер сезон, включвайки и Льо Ман 2019г., така че той може и да има два шанса за постигане на целта си.

„Никога не съм отричал, че искам да взема тройната победа“, казва Алонсо.“Тази година, благодарение на McLaren имам шанса да се състезавам на Льо Ман. Това е сериозно предизвикателство и много неща могат да се объркат, но аз съм готов и очаквам с нетърпение момента.“

„Това по никакъв начин няма да промени основната ми цел във F1 с McLaren. Искам през 2018г. да участвам във всяко Гран При и съм сигурен, че се доближавам все повече и повече до това.“

Дали Фернандо Алонсо ще се присъедини към единствения пилот, достигнал тройната пробеда, Греъм Хил?