Хамилтън на пето място, заради проблем в двигателя

Люис Хамилтън помислил, че двигателя на неговият Mercedes в Гран при на Канада от Формула 1, нямал да издържи до края. Това се случило след като се получил проблем в самото начало на надпреварата.

 

Хамилтън е бил принуден да направи по ранно спиране в бокса, което променило стратегията му за състезанието. Наложило се е механиците да махнат някои панели от каросерията зад облегалката, за да намалят температурата на мотора.

Докато са се извършвали тези интервенции, Хамилтън се  опасявал, че двигателят ще си замине.

„Веднага след старта, още във втори завой мощността започна да пада“, каза Хамилтън който завърши пети, поради което победител от състезанието излезе Себастиен Фетел.

„Имаше много колебания, когато двигателят започна да прегрява и да губи мощност. Мислех, че ще се взриви“, добави още британецът.

Той каза още, че прегряването не е дошло от проблем с охлаждането и от щаба не са могли да го предвидят.

„Имах голямо затруднение в края, защото се опитах да наваксам до следващата позиция и се молих двигателя да издържи поне още няколко обиколки“, добави още Хамилтън.

Шефът на Mercedes Тото Волф каза, че от отбора са се опитали да овладеят ситуацията в първият етап, като са пробвали да поправят модула за охлаждане.

„Модулът за охлаждане бил в оптимално ниво за старта“, каза Волф .

Прегряването дошло още в първата обиколка, заради грешка на механиците.

Хамилтън вярва, че петото място от това състезание ще изиграе своята роля в шампионата. Той добави, че уикенда е бил лош за него, но е сигурен, че е можело да бъде още по лошо.

„Не беше най-доброто ни представяне и имаме нужда от повече точки, но все пак сме благодарни за постигнатото“, така завърши четирикратния световен шампион.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*