Хечбекът Suzuki Baleno става Toyota

Първият модел на Suzuki, който ще бъде построен в рамките на стурдничеството с Toyota и ще се предлага под тази марка, ще бъде Maruti Suzuki Baleno. По данни на изданието LiveMint, двете компании вече са се разбрали за промените в дизайна, а стартът на производството е планиран за средата на следващата година.

Освен нови емблеми, хечбекът ще получи различни брони и решетка на радиатора, а също така и значително променена главна оптика. Тези елементи ще бъде във фирмения стил на Toyota и ще отличават колата от хечбека на Suzuki. Промени в гамата двигатели обаче не се предвиждат, поне на първо време.

Индийското Baleno се предлага с 1,2-литров атмосферен двигател с 84 к.с. и 115 Нм, както и с 1,0-литров турбомотор, развиващ 102 к.с. и 150 Нм. За модела е достъпен и 1,3-литров дизел, чиято мощност е 75 к.с. и 190 Нм въртящ момент. Скоростните кутии са 5-степенна механична или вариатор.

Споразумението между Toyota и Suzuki беше подписано още в началото на 2017 ж. Партньорството между двата японски производителя предвижда не само обмен на модели, но и съвместна разработка на силови агрегати, а също така и общо производство. Двете компании ще си сътрудничат също в сферата на безопасността и „зелените” технологии.

Под марката Toyota в Индия ще се произвеждат хечбекът Baleno и компактният кросуовър Vitara Brezza. Седанът на Toyota на свой ред ще се появи на пазара под марката Maruti Suzuki. Автомобилите на двете марки ще се различават както по дизайн, така и по оборудване.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*