Шампион на Moto GP в болид на F1

Четирикратният шампион на Moto GP, Марк Маркес направи тестова обиколка с Toro Rosso.

 

Меркес скочи в болида на Формула 1, за да тества своите умения на пистата Red Bull Ring.

„Ограничената видимост е голямо предизвикателство, чувствате се много по-свити в пилотската кабина, спирачния път е доста по-различен. Болида има по голямо притискане,което го прави по-забавно в завойте“, каза шампионът на Repsol Honda.

Не е ясно колко бързо Марк премина през пистата, но  треньорът му Марк Уебър каза, че когато се е качил в кабината е бил на сто процента съсредоточен.

„Той винаги задаваше най-правилните въпроси и доказа себе си след всяка обиколка“, добави Уебър.

„Маркес има нужните качества и ще прави все по-добри и по-добри резултати в Moto GP, а защо не и във Формула 1 след това“. Това каза шефът на Red Bull Хелмут Марко.

„ До сега само няколко таланта успяха да се състезават и в двете състезателни серии. Един от тях беше Джон Съртийс. Маркес има всичко нужно да направи същото, сигурен съм че това няма да му е последното сядане в кола на Формула 1“, Добави шефът.

Имаше слухове, че Валентино Роси се замисля за Формула 1, след като направи тест във Ferrari, Хорхе Лоренцо се пробва в Mercedes, ами Маркес?  Дали един състезател,който е на шесто място в листата на шампионите в Moto GP мисли за преместване?

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*