Шефът на Aston Martin насочва вниманието си към завръщането на компанията към F1 през 2021г.

Завръщането на Aston Martin към F1 се доближава все повече и повече всеки ден, при положение, че се подготвят да предоставят двигатели през 2021г.

Вече са се договорили с RedBull да станат техен официален спонсор през сезона на 2018г, което създава отбора Aston Martin Red Bull Racing. Renault, под името TAG Heuer, ще продължава да подпомага отбора до края на следващата година.

Друга намеса на британския автомобилен производител ще зависи от правилата, които ще влязат в сила през 2021г.

Изпълнителният директор на Aston Martin, Анди Палмър, звучи все по-позитивен за завръщането.

Според него текущите правила отблъскват феновете на спорта.

Toй и RedBull, за разлика от отбори като Mercedes, Ferrari и Renault, искат новите правила да влязат в сила, защото това ще понижи цените и по този начин пилотите отново ще са най-важният компонент, а не колите.

Ferrari, от друга страна, заплашиха да напуснат F1 ако правилата влязат в сила, но Палмър е готов да се впусне в битка срещу най-добрите в близкото бъдеще.

Несъгласието с промените при Mercedes вероятно се дължи на факта, че в последно време доминират спорта, което значи, че не искат да рискуват с различни правила.

За общо 6 състезания, Aston Martin са достигали най-много до 6то място (два пъти). Това се случило по време на английското и португалското Гран При през 1959г.

Много фенове, особено във Великобритания са развълнувани за завръщането на Aston Martin като производител на двигатели за F1. Може би защото всички искат нещо ново и свежо в спорта.