Шефът на Lotus арестуван за движение със 165 км/ч

И почти се измъкна. Забраниха му да шофира за 30 дни, но можеше да е много по-зле.

Вероятно на всеки му се е случвало да го арестуват за няколко км/ч над ограничението. В подобни случаи глобата се пише без шансове за измъкване.

Това се случи и на изпълнителният директор на Lotus. Е, донякъде. Адвокатът му отиде в съда с твърда позиция, че сериозно наказние би попречило на работата на обвинения. Жан-Марк Гейлс е карал със 165 км/ч на място с ограничение от 110 км/ч. Ситуацията се развила близо до щаба на компанията, където Гейлс е тествал един от „новите луксозни модели“. Точната кола не беше спомената, но предполагаме, че става въпрос за Evora GT410 Sport, защото това е колата на Lotus, от която се очаква да бъде спирана за движение с подобни скорости.

lotus-evora-gt410-sport (4)
lotus-evora-gt410-sport
lotus-evora-gt410-sport (2)
lotus-evora-gt410-sport (1)
lotus-evora-gt410-sport (3)

Вероятно си мислите, че му се е разминало без проблеми, имайки се предвид статута му, което не е напълно вярно. Оказва се, че Гейлс има история със скоростта. Отнети са му 8 точки от книжката, като един от поводите е движение с близо 150 км/ч на същата отсечка, на която е заловен и сега.

При тези условия, би трябвало да му се отнеме разрешителното за шофиране за цяла година, да не говорим за сериозната глоба, но адвокатът му го защити, казвайки, че тази забрана би възпрепятствала работата му в компанията, тъй като вече няма да може да тества колите.

В крайна сметка, съдията се хванал на думите на юриста и наложил забрана за 30 дни. След която е чел конско. На адвоката. „Г-н Гейлс трябва да се съобразява с местата, на които кара безрасъдно“.

Дали има глоба, включена в наказанието, не знаем. Трябва да се отбележи обаче, колко публично става наказанието за превишена скорост, когато наказаният е собственик на компания за спортни коли.