Шофьор на Huracan събира глоби за 76 400лв.

Човекът е наел Lamborghini, за да направи ваканцията си по-интересна, но прекалил.

Почивките са скъпо нещо, но едва ли някога стават толквоа скъпи, колкото е била почивката на този британец в Дубай.

Оказва се, че туристът наел Lamborghini Huracan и е засечен с превишена скорост няколко пъти между 2:30 и 6 часа сутринта. Някак си е успял да се хване на всяка една камера по 583-километровия път, който се оказва най-дългия в Обединените Арабски Емирства. Максималната достигната скорост е 241км/ч, според местни вестници.

Компанията, която е дала под наем колата, е взела паспорта на британеца като гаранция а автомобила, но отказват да вземат колата обратно, защото се страхуват от това, да ги накарат да плащат глобата. Все пак „честитките“ идват на адреса на собственика на колата, който в случая, разбира се, е компанията.

„Ако колата влезе в наказателния паркинг, ние няма да може да платим такава голяма глоба. Lamborghini-то все още е с туриста, паркирано е пред хотела му. Не би трябвало ние да носим отговорност за неразумното шофиране на този човек.“, сподели представител на автокъщата.

От юридическа гледна точка, шофьорът може да се измъкне невредим, без да му се налага да плаща огромната сума. Това, от което се притесняват местните е, че той може да се свърже с английското посолство и да каже, че си е загубил паспорта, като по този начин ще може да се прибере у дома, без да плаща глобата.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*