Nissan слага двигател на Mercedes на новия 370Z

08 September 2018 09:12
Nissan слага двигател на Mercedes на новия 370Z
Прочетете повече за:
Nissan370ZMercedes-Benz
Старшият вицепрезидент по глобалния дизайн в Nissan – Алфонсо Албайс, потвърди, че компанията му работи по приемник на спортния модел 370Z. Външният вид на машината е поверен на същия екип, който създаде електрическия Prototype 9 и концептуалния модел Infiniti Q Inspiration.

В интервю за изданието WhichCar Албайс разкри, че самият той директно участва в процеса по създаването на новия автомобил и затова е подложет на огромно напрежение. Топ-дизайнерът е напълно наясно с голямата отговорност, която той и екипът му носят, но е на мнение, че те ще се справят с нея.

По-рано тази година вицепрезидентът по планирането в Nissan – Филип Клайн, отхвърли твърденията за „пенсиониране” на Z-моделите на марката. Той беше категоричен, че въпреки спада на продажбите на тези коли, в гамата на бранда винаги ще има място за тях.

По предварителна информация, в разработката на новия Nissan 370Z активно участва и Mercedes-Benz. Именно от немския производител Nissan ще вземе един от двигателите на бъдещия автомобил. Това ще е 2,0-литров бензинов турбомотор, който ще се постява на базовата версия на модела. Топ-вариантът на ще получи 3,0-литров V6 мотор от Infiniti.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ