Чупещият рекорди Abarth се продава

01 July 2016 11:07
Чупещият рекорди Abarth се продава
Прочетете повече за:
Abarth

Това Monoposto е създадено от Pininfarina за Fiat-Abarth, а премиерата му става факт по време на изложението в Торино през 1960.

Официалното име на колата е “Abarth 1000 Bialbero Record Car ‘La Principessa” и както се досещате е направена за скорост и рекорди. Двигателят е еднолитров, 4-цилиндров и способен на 100 к.с. Не е зле за началото на 60-те. Особено с подобен обем на мотора.

Височината е 1,2 метра, широчината е 1,55 м, а дължината – 4,56 м. Коефициента на челно съпротивление е едва 0,20, което, доколкото можем да схванем, е изключително постижение.

Но това, което наистина трябва да знаете е, че колата е адски бърза и защитава успешно името си. Идеята е била да бъде счупен рекордът за най-висока скорост в продължение на най-голяма дистанция. И еднолитровият Fiat успя. В съществуването си чупи девет световни рекорда. В това число е върховото постижение за преминаване на 10 000 км със средна скорост от 191 км/ч. Другият паметен рекорд е движението в хода на 72 часа със скорост от 187 км/ч.

Разбиващият рекордите Abarth се продава от Gooding & Company в търга, провеждащ се в Pebble Beach и цената вероятно ще прескочи 1 милион. Независимо дали говорим за долара или евро. 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ