Ford обнови Galaxy и S-Max

14 September 2018 09:15
Ford обнови  Galaxy и S-Max
Ford обнови  Galaxy и S-MaxFord обнови  Galaxy и S-MaxFord обнови  Galaxy и S-MaxFord обнови  Galaxy и S-MaxFord обнови  Galaxy и S-MaxFord обнови  Galaxy и S-Max
Прочетете повече за:
FordS-MaxGalaxy
Компанията Ford обнови своите миниванове Galaxy и S-Max, като промените при двата модела са в техническата част, докато дизайнът им си остава същият. И най-вероятно ще се запази до края на жизнения им път.

Само преди дни британските медии обявиха, че Ford се готви да спре двата минивана, както и седана си Mondeo. Последва опровержение от компанията, която уточни, че Mondeo си остава основен играч на марката за европейския пазар и ще бъде обновен сериозно съвсем скоро. А сега Ford обяви и за технически промени при Galaxy и S-Max, което означава, че минивановете ще се задържат на пазара още поне 2 години.

Любопитното е, че в Европа продажбите в този сегмент падат непрекъснато, но именно Galaxy и S-Max са най-търсените на пазара, като през миналата година продажбите им бяха над 50 000 бройки (за всеки от двата автомобила). За сравнение, директните им конкуренти - близнаците Volkswagen Sharan и Seat Alhambra, се продават в тираж от по около 30 000 годишно.

Основната промяна при Galaxy и S-Max е при двигателите. За двата модела Ford залага изключително на 2,0-литровия турбодизел EcoBlue с мощност 120, 150, 190 или 240 к.с., който вече отговаря на новите екологични стандарти и е сертифициран по цикъла за тестове WLTP. Най-мощният вариат на мотора има два турбокомпресора, а останалите - по един. Двигателят се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или с новия 8-степенен хидромеханичен автомат, който сменя използвания досега Power Shift с 6 предавки. Версиите със 150 и 190 к.с. се съчетават със система за задвижване на четирите колела.

Сред другите подобрения на модела са новата система на чистачките на предното стъкло, последната вресия на фирмената мултимедийна система Ford SYNC 3 с подръжка на Apple CarPlay и Android Auto, обновения комплекс електронни асистенти на водача и системата за активно намаляване на шума, която влизат в стандартото оборудване на премиум-версията Vignale.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ