Volvo представи камиона на бъдещето

14 September 2018 09:45
Volvo представи камиона на бъдещето
Volvo представи камиона на бъдещетоVolvo представи камиона на бъдещетоVolvo представи камиона на бъдещето
Прочетете повече за:
Volvoкамионелектромобил
Компанията Volvo Trucks представи автономния си електрически камион Vera, който може да тегли различни товарни платформи и е напълно съвместим към настоящата инфраструктура. Безпилотната машина е включена към специален „облак” (база данни), благодарение на който непрекъснато получава информация и може да анализира ситуацията на пътя, като определя своето местоположение с тоност до няколко сантиметра.

Подобни влекачи Volvo ще започне да използва за курсоме между логистични центрове, разположени в близост един до друг. Приемуществото на този тип безпилотни камиони е в гоямата им товароподемност и ниските нива на шум, които ги правят много удобни за използване в граски условия дори през нощта.

Благодарение на включването си към системата с база данни, камионът Volvo Vera може да предава в транспортния център информация за скоростта, местоположението, времето за доставка на товара и нивото на заряда в батериите. По този начин ще се осигурява по-добър контрол върху машините, а доставките ще се осъществяват в по-кратки срокове.

От компанията не разкриват техническите характеристи на Vera, но все пак уточняват, че те ще бъдат сходни с тези на вече представени електрически камиони на марката. В случая голямото предимство, е че всяка една от тези машини ще може да се настройва специално за нуждите на крайния клиент, тоест товарните коли могат да бъдат напълно различни една от друга.