Обявяват Автобус на годината на IAA Nutzfahrzeuge

Номинациите са за Heuliez GX Elec, Mercedes-Benz Citaro Hybrid и Irizar ie-Tram

14 September 2018 15:27
Обявяват Автобус на годината на IAA Nutzfahrzeuge
Прочетете повече за:
Автобус на годината
Носителят на престижната международна награда Автобус на годината 2019 (Bus of The Year 2019) ще стане известен и ще получи приза си на 19 септември по време на предстоящото международно изложение на автомобили за работа IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер.

 

Хърватската столица Загреб в края на май бе домакин на тазгодишния Bus Euro Test, след който се определя победителят. Три градски автобуса участваха в съревнованието и бяха подложени на реални тестове по улиците на Загреб от членовете на международното жури Автобус на годината (International Bus and Coach Jury), присъждащо наградата.

 

Селектираните и номинирани за наградата през тази година модели са предназначени за градски транспорт и са оборудвани с последните технически иновации и решения. Това бяха електрическите Heuliez GX Elec и Irizar ie-Tram и Mercedes-Benz Citaro Light Hybrid.

 

Heuliez GX Elec е 12-метров напълно електрически автобус, а френската марка е част от концерна CNH Industrial Group. Електрическият Heuliez GX Elec, който е част от електрическата програма на CNH Industrial Group, може да помогне на операторите в обществения транспорт и на градските управи да покрият изискванията на ЕС и правителствата в отговор на Споразумението за климата от Париж 2015 г.

 

С напълно електрическо задвижване е и футуристично изглеждащият 19-метров Irizar ie-Tram. Моделът на испанския производител е решение за масов градски транспорт на пътници по силно натоварени автобусни линии, като по капацитет и ефективност е сравним с трамвай. Вариантите за конфигурация при ie-Tram предполагат широка сфера от приложения на транспортните оператори и общините. Това е първият автобус, серийно оборудван с камери, вместо с огледала за обратно виждане.

 

Третият участник в теста – 12-метровият Mercedes-Benz Citaro Hybrid използва хибридна дизел-електрическа технология на задвижване и е олицетворение на върховите достижения при дизеловите решения. Mercedes-Benz Citaro Hybrid е олекотен хибриден градски автобус, подходящ за екологична употреба в градовете. Хибридната система подпомага по интелигентен начин дизеловия двигател Евро-6, с което се снижават разходът на гориво и вредните емисии.

И трите автобуса бяха представени за пръв път пред широката публика по време на Busworld Kortrijk 2017 в Белгия.

 

 

Bus Euro Test 2018

Участващите в надпреварата автобуси бяха подложени на обстойни тестове по улиците на хърватската столица. Журналистите, членове на международното жури Автобус на годината, изпробваха кандидатите като водачи и пътници, а ден преди началото на пътните тестове автобусите преминаха сериозни измервания за време за ускорение, спирачен път и ниво на шум в салона.

Тестовият маршрут бе сравним с обичайна автобусна линия в Загреб. Така членовете на журито имаха възможност да усетят управляемостта, пътното поведение, достъпа до обслужване и поддръжка, комфорта за пътниците, достъпността за инвалидни и бебешки колички, осветеността и обезшумеността на салона, возията.

 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ