Константин Маршавелов с четвърти старт за сезона

14 September 2018 15:43
Константин Маршавелов с четвърти старт за сезона
Константин Маршавелов с четвърти старт за сезонаКонстантин Маршавелов с четвърти старт за сезонаКонстантин Маршавелов с четвърти старт за сезонаКонстантин Маршавелов с четвърти старт за сезона
Пилотът на пловдивския АСК „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов ще вземе участие в четвъртия кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта, който ще се проведе на 15 и 16 септември на писта „Дракон“. Това състезание трябваше да бъде в Стара Загора, но поради текущи ремонти по пътищата е изместено на пловдивската писта.

През този сезон пловдивчанинът стартира сезона с победа на трасето в Бургас. В състезанието на „Писта Хасково“ завърши на второ място, а в третия кръг не завърши състезанието след технически проблеми. В генералното класиране, Константин Маршавелов се намира на втора позиция с актив от 34 точки.

По време на лятната пауза Маршавелов взе участие в кръг от сериите GT4, като се състезава с автомобил Sin Car R1 GT4 заедно с шампиона в серия „Туринг“ Иван Влъчков. В първото от двете състезания двамата завършиха на трето място, а във втория старт останаха пети.Писта „Дракон“ ще бъде домакин и на четвъртия кръг от автомобилното състезание Eneos Cup. През тази година надпреварата е част от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.

За сезон 2018 вече изминаха три състезания, две от които бяха спечелени от Венцислав Станев. Той финишира първи в Бургас и Хасково. Третия кръг, който се проведе в Русе бе спечелен от Кольо Карастоянов.

 

Eneos Cup е едномарков шампионат в който се състезават пилоти с 8 еднакви автомобила Audi A4. До момента се проведоха три състезания от проекта на пловдивския клуб КА-2 Рейсинг и Омникар България.

 

Класиране преди старта на писта Дракон:

 

1. Венцислав Станев – 68т.

2. Кольо Карастоянов – 55т.

3. Христо Чаков – 45т.

4. Денислав Терзийски – 32т.

5. Ташо Ташев – 30т.

6. Васил Александров – 26т.

7. Антоний Тонев – 14т.

8. Николай Петров – 10т.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ