Google прави инфотейнмънт за Renault-Nissan-Mitsubishi

Автомобилния алианс подписа глобален дългосрочен договор за партньорство с Google

19 September 2018 10:40
Google прави инфотейнмънт за Renault-Nissan-Mitsubishi
Прочетете повече за:
GoogleRenautNissanMitsubishi
Renault-Nissan-Mitsubishi и Google обявиха технологично партньорство за вграждане на операционната система Android в автомобили, продавани от водещия автомобилен алианс. Планирано да стартира през 2021, партньорството предоставя интелигентни информационни и потребителски приложения в множество модели и марки.

В рамките на технологичното партньорство автомобилите, продавани от марките на Алианса, ще използват Android, най-популярната операционна система в света, и ще предлагат навигация с Google Карти и достъп до богата екосистема от автомобилни приложения в Google Play Магазин. Посредством вградения Google Асистент потребителите ще се възползват от функционалности с възможността за отговор на обаждания и текстови съобщения, за управление на медийни носителите, за намиране на информация и управление на функциите на автомобила с глас.

Алиансът, чиито автомобилни марки продават 10,6 милиона автомобила на 200 пазара през 2017, ще интегрира приложенията и услугите на Google в инфотеймънт системи и облачни услуги, за да подобри удовлетвореността на клиентите на марките Renault, Nissan и Mitsubishi. Докато редица превозни средства на Алианса ще споделят Android платформата, всяка марка ще има гъвкавостта да създаде свой уникален интерфейс и специфични функции в допълнение към стандартната Android платформа.

Инфотеймънт партньорството е част от усилията на Алианса да оборудва повече автомобили със свързани и облачни услуги като част от средносрочния план „Alliance 2022“. Днешната новина, съвпадаща с първата годишнина от средносрочния план, символизира фокуса на Алианса върху технологиите от ново поколение. Според плана Renault-Nissan-Mitsubishi се стреми към увеличаване на продажбите до повече от 14 милиона автомобила годишно до края на 2022 г.

Планът включва лансирането на 12 нови електрически автомобила, нови технологии за автономно шофиране и внедряване на Alliance Intelligent Cloud.

Alliance Intelligent Cloud ще осигури инфотейнмънт системи със сигурна връзка от ново поколение, предлагайки платформа за управление на данни и за улесняване на дистанционната софтуерна актуализация и дистанционната диагностика в автомобили на Алианса.

Съчетавайки най-нови технологии, автомобилите компании на Алианса ще разполагат с една от най-интелигентните системи за инфотейнмънт услуги на пазара.

Шофьорите и пътниците ще могат да използват възможностите на Google и Android за достъп до екосистема, включваща хиляди съществуващи и непрекъснато разширяващ се набор от нови приложения. Тази интеграция, съчетана с експертизата и енергията на екипа от разработчици, ще позволи лесен достъп до популярни приложения в автомобила. Системата ще бъде съвместима и с устройства, работещи с други операционни системи, като Apple iOS.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ