Bugatti ще предложи поне още 3 версии на Chiron

25 September 2018 09:30
Bugatti ще предложи поне още 3 версии на Chiron
Прочетете повече за:
BugattiChironDivo
Компанията Bugatt не смята да спира с последната версия на суперколата си Chiron, която получи името Divo и беше показана през август. По посления данни, френският производител планира разработката на поне още три нови автомобила.

Засега от Bugatti не разкриват подробности за машините, но във всички случаи те ще се отличават от стандартния Choron. При Divo се залагаше на аеродинамика и пътно поведение, а не на максимална скорост, като се очаква и подхода към новите коли на марката да бъде подобен.

Задвижването на суперколите на марката няма да се променя и те ще продължат да разчитат на сегашвия 8,0-литров У16 двигател, който развива мощност от 1500 к.с. и 1600 Нм въртящ момент. Той позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди. Максималната скорост на Chiron е 420 км/ч.

Слуховете за нови версии на модела бяха подкладени и от изявленията на шефове на компанията, които обявиха, че потенциалът на W16 двигателя на суперколата все още не е достигнат. Затова и не е изключено при някой от бъдещите варианти на Chiron силовият агрегат да бъде още по-мощен.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ