Huracan Performante срещу Shelby Cobra и компания

Проведе се Racetrack Experience 2018 на пистата Серес в Гърция

19 October 2018 16:44
Huracan Performante срещу Shelby Cobra и компания
Huracan Performante срещу Shelby Cobra и компанияHuracan Performante срещу Shelby Cobra и компанияHuracan Performante срещу Shelby Cobra и компанияHuracan Performante срещу Shelby Cobra и компанияHuracan Performante срещу Shelby Cobra и компанияHuracan Performante срещу Shelby Cobra и компанияHuracan Performante срещу Shelby Cobra и компанияHuracan Performante срещу Shelby Cobra и компанияHuracan Performante срещу Shelby Cobra и компанияHuracan Performante срещу Shelby Cobra и компания
Прочетете повече за:
Премиум рали
Racetrack Experience е пистово събитие от международен характер за хората с бензин в кръвта. Основните виновници за тази впечатляваща сбирка от суперавтомобили са Премиум Рали София – Свети Влас и гръцкият клуб Speedsector. На 13 и 14 Октомври над 60 автомобила от цял свят вдигнаха адреналина на пистата Серес. И като казваме международен трак уикенд, имаме предвид в пълния му смисъл. Участваха представители на Япония в лицето на Nissan GT-R и Subaru Impreza. Прехвърляйки се от Азия, стигаме до Европа, където прецизните немци бяха представени, както обикновено, от множество М модели на BMW. М2, М3 и М4 се бореха с центробежните сили на пистата. Не по-назад останаха и техните съседи от Инголщат, а именно Audi. Техният суперкар R8, както и няколко RS модела, мереха конски сили по трасето. Разбира се, какво е трак дей, ако не чуем така добре познатите на всички шест цилиндрови боксери. Добре се досетихте, говорим точно за Porsche, и то именно 911. Автомобилите от Щутгарт доминираха на пистата през по-голямата част от времето. Зарадваха ни всякакви генерации на модела, както и различни спецификации. 

Посетителите имаха възможността да се насладят на една американска класика: реплика на Shelby Cobra. Автомобилът се задвижва от автентичен Roush двигател с обем от 7,0 литра. Представете си, автомобил тежащ 700 килограма, а в предната му част двигател V8 с такъв обем и мощност 550 к.с. Правилно ли е да кажем, че това е бомба на колела?

Няма как да не споменем и представителите на AMG Отбора. Особено внимание ни направи тунингованото до над 600к.с. C 63S AMG. Определено впечатляваща машина! Останахме приятно изненадани и от огромното присъствие на марката, чиято емблема всяко дете разпознава,а именно изправен на задните си крака кон…Да, говорим точно за Ferrari. Посетителите на събитието имаха възможността да видят в действие страхотни екземпляри като Ferrari F360 Modena, F430 Spider, семейното Ferrari FF, 458 Italia и любимото на много автомобилни фенове Ferrari 599 GTO. Последното криещо под панелите си един истински състезателен автомобил с „туптящо“ до 8250 удара в минута дванадесет камерно сърце.  За разлика от многото „кончета“ на Маранело, имаше само един представител на Lamborghini, но пък какъв! Това беше специалният заводски модифициран Huracan Performante. Моделът разполага с V10 двигател и обем от 5,2 литра. Всичко това стига за развиването на 640 конски сили, на разположение под десния крак на този, който управлява автомобила. Интересното при модела е системата ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva ). Чрез използването на специални въздушни пътища в предната част на автомобила и в задното крило, автомобилът има възможността да модулира притискателната сила, която създава или напълно премахва, довеждайки до намаляване на съпротивляващата сила и следователно, да ускорява по-бързо. Но това е докато се движим в права посока. Интересното следва, когато влезем в завой. Компютрите на борда регистрират силите, които действат върху автомобила, премахвайки притискането във външната за завоя страна на автомобила, помагайки да премине през кривата с максимална скорост. Всичко това, както и уменията на пилота, позволиха на представителя на Lamborghini да постигне изключително доброто време за обиколка от 1 минута и 20 секунди и да вземе призовото място в Racetrack Experience! На 2ро и 3то място в Класирането с времена 1:24 и 1:25 бяха представители на Porsche: 997 Turbo и 991 Turbo S. Макар и най-сладка да е победата, не това е основният фокус на Racetrack Experience. Трак уикендът цели да обедини хора от различни националности и култури в една обща страст: суперавтомобилите и на какво са способни те на пистата!

Организаторите обещават още събития, които да радват феновете на бързите скорости и пистите. Чакаме с нетърпение повече информация за предстоящите им инициативи!

 

Racetrack Experience 2018 се организира с подкрепата на BatChavo Inside, BBC Top Gear България, Bri4ka.com, Michelin, Stella Artois, Eneos, Markoulakos Law Firm, Spanos AE, Hedera Print House

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ