Започна 4-ят шампионат по картинг за любители

07 November 2018 13:40
Започна 4-ят шампионат по картинг за любители
Прочетете повече за:
Картинг
За четвърта поредна година, София Картинг Ринг е домакин и организатор на шампионата по картинг за любители, част от Sodi World Series (SWS). Официалният старт бе даден на 4 ноември, с регистрирани 60 пилота, които ще мерят сили в 6 кръга. Големият победител ще бъде излъчен на 14 април 2019 г.

„Целта на София Картинг Ринг е да бъде не само място за забавление, но и място където всички запалени по картинг спорта да могат да премерят сили, способности и техники като максимално много се доближат до едно почти професионално картинг изживяване, каквото е Шампионата по картинг.“ – заявиха от мениджмънта на пистата.

Всеки желаещ, който иска да вземе участие трябва да има 16 навършени години, да е покрил нормативно време от 51.00 секунди за обиколка и да се регистрира в сайта на SWS като пилот. Преди старта на всеки кръг се провежда регистрация на участниците, измерване на теглото на всеки пилот, теглене на групи за квалификация и теглене за картинги. Всички пилоти минават през задължителен брифинг преди старта на квалификациите. След тях следват полуфинално, финално и супер-финално състезание за най-бързите.

По време на първия кръг от Шампионата, победител в Големия финал стана Симеон Михалев, след него се наредиха миналогодишния победител -Александър Юлиян и Веселин Паунов. В супер-финала първи завърши Борис Карастанев следван от Милуш Баханов и Димитър Гайдов.

Вторият кръг от Шампионата ще се проведе на втори декември от 19 часа.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ