Виетнам влиза във Формула 1 от 2020

Пистата е улична в Ханой с дължина 3,45 км

07 November 2018 13:55
Виетнам влиза във Формула 1 от 2020
Liberty Media обяви първата нова дестинация за Формула 1 откакто пое контрола на спорта. Гран при на Виетнам влиза в календара от 2020 г. Състезанието ще бъде на улично трасе в столицата Ханой. За целта ще бъдат изградени и нови участъци към вече съществуващите пътища в столицата, които след състезанието ще се използват от обикновени автомобили. Строи се и падок сградата заедно с боксовете. Дължината е 3,458 км. Завой №1 и 2 копират част от Нюрбургринг, №12 ще има мантинели и ще е тесен като Сен Дево в Монако, а от 16 до 19 напомнят за „еските“ в Сузука.

Промоутър на състезанието е Vingroup, конгломерат на компании, сред които е проекта за производство на автомобили Vinfast, представен в Париж. Все още не е ясно за колко години е договорът на Виетнам, също така и цената, която трябва да плати. Според Straits Times състезанието ще бъде донирано от частни компании, а не държавата, което е изключително рядко във Формула 1.

Към календара може да бъде добавено ново състезание в САЩ – в Маями.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ