Най-секретната колекция Porsche в света (ВИДЕО)

09 November 2018 08:00
Най-секретната колекция Porsche в света (ВИДЕО)
Прочетете повече за:
Porscheколекциямузей

Любопитен разказ за най-необичайната и най-секретна колекция от спортни коли с марка Porsche в света се появи на сайта на Porsche Club of America. В нея са включени 65 бели автомобила, които се съхраняват в помещение, което също е само в бяло – пода, стените и мебелите. Посетителите на изложбата за задължени да свалят обувките си и да оставят мобилните си телефони.

Уникалната колекция се състои предимно от автомобили от модела 911 от различни поколения. Тук може да се види Carrera RS 2.7 Lightweight от 1973 г., което е свидетел на ерата на автомобилите с „въздушни” двигатели. В сщото време има и съвременни GT3 RS и GT2 RS. Сред експонатите могат да бъдат видяни трактор Diesel Junior 109 от 1962 г., както и моделът 356A Speedster 1600 Super от 1958 г. и много редкият 959.

 На втория етаж на сданието са поставени сандъци и стилажи, запълнени с книги и друга литература за Porsche, а също така и най-различни вещи, които са свързани с автомобилите на германската марка. Сред тях има инструкции за експлоатация на автомобила, плакати, велосипеди, вино и дори куфари и сакове.

Кураторът на музея, чиято самоличност се пази в тайна, също живее на втория етаж. Той е бил назначен на поста си преди по-малко от месец, като задача му е да се грижи за автомобилите и за останалите експонати.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ